March 2010 Archive

Colette’s Bourbon chocolate cake

Colette’s Bourbon chocolate cake

Denne kage stammer fra Colette’s bog: “birthday cakes”, og er nok til 2 stk. 20-22 cm. forme.

 

5 dl. alm. mel
1 tsk. natron
1 nip salt
4,25 dl. varm kaffe
0,6 dl. bourbon (whiskey)
140 g. mørk chokolade i små stykker
225 g. smør i små stykker
5 dl. sukker
2 æg
1 tsk vanilleekstrakt/vanillesukker

- Tænd ovnen på 135-150 grader. Sigt mel, natron, salt og vanilie.
Hæld den varme kaffe i en skål, tilsæt whiskey, chokolade og smør. Lad det stå til det er smeltet. Tilsæt sukker og rør det godt sammen – lad blandingen afkøle. Pisk melblandingen i ad to omgange – pisk æg i.
Hældes i formene og bages i 45 minutter eller til der ikke hænger noget ved en træspyd.
Køles HELT af før de vendes ud, løsen kanten fra formen og så kan formen lige varmes, så smøret, der er smurt i formen med smelter.

Posted by Vibeke in Kager

Kaffe-creme

Kaffecreme fra gemmerne

250 g. mørk chokolade
200 g. smør
200 g. sukker ell. flormelis
2 tsk vanillesukker
2 tsk kaffepulver (evt nescafe) opløst i en smule vand

Smelt chokoladen og lad det svale.
Rør smør og flormelis sammen. Tilsæt vanillesukker og kaffe.
Rør den afsvalede chokolade i.

Posted by Vibeke in Kagefyld