Basic Sugar Cookies

Basic Sugar Cookies (denne portion giver ca. 20-25 småkager)

Ingredienser:
200 g. blødt smør
200 g. flormelis (alm. sukker kan også bruges)
1 stort æg (let pisket)
400 g. hvedemel (der skal også bruges en smule når dejen skal æltes og udrulles)

Muligheder for smagsvariationer:
- 1 spsk. vanilje sukker
- Ca. 1 ps. brunkage pulver
- Reven skal af 1 citron eller appelsin (usprøjtet)
- Erstat 50 gr. af melet med cacao pulver

Sådan gør du:
Sukker/flormelis og smør røres sammen.
Tilsæt æg og smagsstof.
Sigt melet i lidt ad gangen.
Ælt til sidst dejen let sammen.
Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i ca. 1½ time.
Derefter æltes dejen let og rulles ud på en melstrøget overflade.
Sørg for at dejen udrulles til ensartet tykkelse, ca. 4-5 mm.

Nu kan man udstikke småkagerne og flytte dem forsigtigt over på bagepapir. Hvis dejen bliver for blød under udrulning og udstikning, kan man med fordel lægge den på køl igen i ca. 10 min.

Skal bages midt i ovnen v. 175-200º i ca. 10-15 min. (Husk at holde øje med at de ikke bliver for mørke)
Afkøles helt inden de pyntes med f.eks. Royal Icing.

Posted by Vibeke in Andet | Trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.