Alm. pund-til-pund kage / vanilie-sandkage

Pund-til-pund kage (svampet sandkage)
svare til ca. 3 bunde i en 22 cm. form.

300 g. margarine (blødt)
300 g. sukker
3 æg
300 g. mel
2 tsk vanillesukker

– margarine og sukker piskes til det lysner.
– æggene piskes i massen, ét ad gangen.
– mel og vanillesukker sies i massen og dejen røres godt.
– hældes i en smurt og melet form og bages ved. 160-180 grader i godt 60 min. (tjek med en nål)

man kan også tilsætte 60 g. kakaopulver til opskriften, hvis man ønsker en chokoladekage

Posted by Vibeke in Kager | Trackback
 1. suror says:

  Hej

  Du bruger ikke bagepulver?

 2. Vibeke says:

  nej det gør jeg ikke – det behøves ikke i denne kage….den hæver fint uden…

  Venligst

  Vibeke

 3. Kamilla says:

  Hej søde Vibeke – er ny her på din side- wauw hvor er du bare dygtig og kreativ -er selv begyndt for små 8-9 mdr siden og jo ny i alt det her men hvor er det super sjovt 🙂

  Jeg er især på jagt efter bunde (lyse) som ikke smager/føles tørre selvom de har en vis tykkelse – er det din sandkage/vaniliekage (bunde) du især bruger ? er den lidt mere blød/swamp agtig ? Har selv brugt sukkerbrøds lagkagebunde, men syntes så snart de har lidt tykkelse at de godt kan virke tørre… og et spørgsmål mere eller 2 😉 når du ligger sammen – hvor tykke er dine bunde max og hvor tykt lag fyld ligger du i ved henholdsvis 1 og 2 lag ? hååååber du kan hjælpe mig lidt – ønsker jo også de skal smage godt – lidt sjovere :))

  kh Kamilla

 4. Vibeke says:

  Hej Kamilla

  Jamen velkommen til den søde kageverden:-)

  Jeg bruger meget ofte min pund-til-pund kage-opskrift, da jeg netop synes den er tilstrækkelig svampet og lækker i konsistensen – altså fast men ikke tør. Men man skal helt klar være over den – og alle andre kager, når man giver dem turen i ovnen, således at de ikke får for meget, for bare 10 min for meget giver hurtigt en kedelig tør kage. Et andet trick er også at huske at stænke bundene med f.eks. sherry eller appelsinsaft eller lign. når man fylder kagen – det sørger også for at kagen ikke bliver for tør.

  Jeg skærer mine bunde så de er ca. 1-½ cm. tykke – men det er lidt forskelligt fra gang til gang – men det er gennemsnitligt så tykke de er. Og så ligge jeg ca. 1½ cm. fyld i kagerne, og jeg bruger altid 2 lag fyld i mine kager – og de er ens i tykkelsen. så vidt muligt. Igen er det jo på øjemål og ikke med en milimetermålebånd jeg laver mine kager:-)
  Men alt i alt betyder at at mine kager er ca. 8 cm. høje når de er lagt sammen og smurt op og overtrukket. Held og lykke – det er bare med at prøve sig frem, og have det sjovt imens.

  Venligst

  Vibeke

 5. Broholm says:

  Hej Vibeke.
  jeg kan virkelig godt lide din bund, den smager fantastisk. men nu til min lille opgave. Jeg skal lave en stor kage. bunden skal være i tre lag og er 35 x 50 cm oven på den skal der være en til i tre lag som er 25 x 30 cm. hvor stor en potion dej vil du mene jeg skal lave pr kage (bund) og hvor lang til vil du mene at de skal have pr stk? de vil blive bagt hver for sig.
  målene der står er formene de skal bages i.
  mvh. Broholm.

 6. Vibeke says:

  Hej Broholm. Dejligt at du kan lide min opskrift – jeg brugr den også selv rigtig meget.

  Mht. til dine spørgsmål om mængde, så er jeg bange for at jeg må være dig svar skyldig, da jeg faktisk ikke engang har mål på hvor meget dej der er i en enkelt portion. Blot ved jeg at når jeg laver opskriften, så svarer ovenstående opskrift til en 20 cm. rund form – og den kan deles efterfølgende i 3 bunde, hvilket så i teorien vil sige, at hvis ovenstående opskrift blev delt med 3, så var der dej til blot én bund….

  Hvis jeg skulle gætte ud fra det, så ville jeg sige at du skal have næsten en dobbeltportion af ovenstående opskrift til én bund i størrelsen 35 x 50.
  Mht. til bagetid, så afhænger det altid af ovnen. Men jeg ville starte med ca. 20 min. og så tjekke med en strikkepind hvert 5. min om den var færdig.

  Håber at det hjalp…

  god bagning

  Vibeke

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.