Mudcake

Camillas Mudcake

250 g. smør
250 g. mørk chokolade
8 tsk. instant coffee
180 ml vand
150 g. self-raising mel
Self-raising mel: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.
150 g. mel
60 g. kakao
½ tsk. natron
550 g. sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk

Bagetid 1 time og 50 min ved 160º, passer til 25 cm. form.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 grader.
Smør formen og for med bagepapir.
Dette for at kagen nemt tages ud af formen.
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selfraising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål.
Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen, med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten.
Brug en stor ske eller en dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet.
Husk at pakke den godt ind i husholdningsfilm.

Mudcake er ovre i konfektkage-genren, så lidt syrligt fyld som bærfromager, appelsiner eller anden frugt skaber en god sammensætning af det friske og det tunge.

Posted by Vibeke in Kager | Trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.