Duft-af-jul mousse

Denise’s Duft-af-jul mousse

1/4 liter fløde
17 nelliker
1/8 tsk hel kardemomme
1/4 tsk stødt kanel
30 gram usmuttede groft hakkede mandler
-Koges godt igennem og sies. Afkøles helt, ligesom ved ganashe.

3 dl siet appelsinsaft (jeg pressede ca 5 appelsiner)
1 ½ dl sukker
– Koges ind til halvdelen er tilbage

4 blade husblas
– Udblødes i vand og smeltes i den varme appelsinsirup. Afkøl til det er lunkent.

Fløden piskes stiv og to teskefulde røres i appelsinsiruppen, og appelsinsiruppen vendes derefter i fløden. Lad stivne delvist i køleskab.
2 dl fløde piskes hårdt og vendes i flødemassen. Stilles i køleskab til det er helt stift.
Hvis man er en af dem, der ikke kan nære sig for at smage inden man vender den sidste fløde/æggehvide i, kan jeg fortælle at smagen bliver meget kraftigere efterhånden som moussen begynder at sætte sig og bliver helt kold.

 

Posted by Vibeke in Kagefyld | Trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.