Chokolade ganache

Louises Chokoladeganache

1 L fløde til:

Chokolade: Lys 500 gr / Mørk 400 gr / Hvid 300 gr

Fremgangs måde:
1. Chokolade hakkes let og kommes i en skål. Flødes bringes i kog og hældes over den hk. chokolade. Lad det stå en 5-10 min til chokoladen er smeltet. Der røres lidt i fløden for at få det blandet.
2. Tildæk skålen med husholdningsfilm så det går ned ad siderne i skålen og røre overfladen. Dæk ikke til med et låg. Der kan dannes kondens, som kan ødelægge ganachen. Stilles på køl til næste dag.
3.  Chokoladen vil altid falde til bunds og efter en tur i køleskabet er chokoladen stivnet (hvid chokolade flyder oven på) Derfor er det vigtigt, at når du skal piske din ganache at du starter på lav hastighed og bruger risene til at løsne chokoladen stille og roligt. Når du kan mærke/se at al chokolade fra bunden/overfladen er væk kan du øge hastigheden.Men vær opmærksom for det kan gå stærkt og hvis ganachen bliver overpisket skiller den og den er sjældent til at redde.

Posted by Vibeke in Kagefyld | Trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.