Colette’s Bourbon chocolate cake

Colette’s Bourbon chocolate cake

Denne kage stammer fra Colette’s bog: “birthday cakes”, og er nok til 2 stk. 20-22 cm. forme.

 

5 dl. alm. mel
1 tsk. natron
1 nip salt
4,25 dl. varm kaffe
0,6 dl. bourbon (whiskey)
140 g. mørk chokolade i små stykker
225 g. smør i små stykker
5 dl. sukker
2 æg
1 tsk vanilleekstrakt/vanillesukker

- Tænd ovnen på 135-150 grader. Sigt mel, natron, salt og vanilie.
Hæld den varme kaffe i en skål, tilsæt whiskey, chokolade og smør. Lad det stå til det er smeltet. Tilsæt sukker og rør det godt sammen – lad blandingen afkøle. Pisk melblandingen i ad to omgange – pisk æg i.
Hældes i formene og bages i 45 minutter eller til der ikke hænger noget ved en træspyd.
Køles HELT af før de vendes ud, løsen kanten fra formen og så kan formen lige varmes, så smøret, der er smurt i formen med smelter.

Posted by Vibeke in Kager | Trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.