Kagegalleri

View The Bryllupskager Album

Bryllupskager

BRYLLUPSKAGER: Dette er nogle af de bryllupskager jeg har lavet i løbet af de sidste par år.

View The Børnekager Album

Børnekager

BØRNEKAGER: Børn er altid sjove at lave kager til - her får fantasi og kreativiteten frie hænder

View The Andre kager Album

Andre kager

ANDRE KAGER: Årstider, højtider og gode venner giver også anledning til at lave en kage.

View The Dåbskager Album

Dåbskager

DÅBSKAGER: De giver altid en mulighed for at udleve ens hyggebehov, med mange små søde ting til at pynte kagen med.

View The Frække kager Album

Frække kager

FRÆKKE KAGER: Det kun fantasien der sætter grænserne når der skal laves kager.

View The Konfirmationskager Album

Konfirmationskager

KONFIRMATIONSKAGER: Også en god anledning til at lave en kage.

View The Fødselsdagskager Album

Fødselsdagskager

FØDSELSDAGSKAGER: det er bare ikke en rigtig fødselsdag uden en kage!

View The Detaljer Album

Detaljer

DETALJER: Her har jeg lagt nogle ekstra billeder ind af detaljer og modelleringer fra mine kager.

View The Showkager Album

Showkager

SHOWKAGER: Her findes billeder af kager som jeg har haft udstillet til konkurrence.

 

 

Posted by Vibeke in
  1. janniie says:

    Hej vibeke, Flot hjemmeside du har. Hvor har du lært at lave de flotte blomster som du har på dine kager.
    smilende hilsner

  2. Vibeke says:

    Hej Janniie
    Tak for de søde ord.
    Jeg har lært at lave sukkerblomster af andre sukker- og kagenørder, ligesom mig. Derudover er der en masse tips og “how to’s” at finde på nettet samt i kagedekorationsbøger.
    Ligeledes følger der ofte nogle enkle instruktioner med når man køber nye udstikkere eller andet. De er også rigtig gode at bruge som udgangspunkt.

    Hvis man gerne vil guides lidt i starten, når man forsøger at lave sukkerblomster, kan man også tilmelde sig et kagekursus/kagedekorationskursus. De bliver udbudt hos flere forskellige butikker i Danmark. Her kan jeg anbefale Janne’s kurser hos Specialkøbmanden, der er noget for enhver smag.

    Håber det var svar nok?

    Knus

    Vibeke

  3. Sabina says:

    Hej Vibeke…

    Rigtig god hjemmeside du har.. og sikke nogen mega flotte kager – jeg er også hoppet på kage vognen,, men er absolut stadig nybegynder,, så jeg har lige et par spørgsmål, håber du kan svare på dem, “smag” i smørcremen, kan man bruge det man bruger til bolcher??
    Øhh det var et spørgsmål, og nu har jeg glemt hvad jeg ellers skulle spørge om, er det ok jeg vender tilbage når det dukker op igen?

    /Sabina

  4. Vibeke says:

    Hej Sabina

    Tusind tak – og velkommen til den dejlige kageverden…men pas på, det er dybt vanedannende!!! :-)

    Jeg bruger forskellige smagsessenser til min smørcremer – f.eks. vanilleessens, lavendelessens, lemon og orangeessens. Kan ikke huske om disse indeholder det samme, som bolchesmagene gør – hvis smag til bolcher også er lavet på alkohol, så er det nok det samme – men husk det er ikke meget man skal bruge, 1 tsk. ad gangen!

    Og ja – du er altid velkommen til at vende tilbage – og jeg skal forsøge at svare efter bedste evne…

    Knus

    Vibeke

  5. Jette says:

    Hej Vibeke

    Kanon flotte kager, hvor køber du fondant og forme? Har du nogle link eller hjemmesider du bruger, så på MB at du købte mest i USA og England

  6. Vibeke says:

    Hej Jette

    Det er korrekt at mange af mine værktøjer og forme, og til tider også fondant/sugarpaste, det køber jeg i hhv. england og USA. Jeg har lagt nogle links her på bloggen i højre side, på nogle af mine ynglings-shops.

  7. Peter Albrechtsen says:

    Hej Vibeke

    Hvor er det bare nogle flotte kager, du har her på siden! Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan besvare. Hvor køber man lavendelessens? Hvilken chokoladekageopskrift har du brugt til bryllupskagen med hindbærmousse?

    På forhånd tak!

    Vh Peter Albrechtsen

  8. Vibeke says:

    Hej Peter.

    Tusind tak for de pæne ord og velkommen til mit lille kage-univers.
    Jeg har købt lavendel-essens hos en engelsk kagehjemmeside der hedder APieceOf Cake – som jeg iøvrigt har et link til her på bloggen. Og selve chokoladekagen som blev brugt som bunde i den kage var den opskrift som jeg har lagt herinde under “kage-opskrifter”

    Knus

    Vibeke

  9. Peter Albrechtsen says:

    Hej igen Vibeke

    Mange tak for dit svar. Jeg tror jeg prøver at finde noget lavendel-essens i lidt tættere på, hvis det er muligt :-) .
    Jeg er stadig i tvivl om hvilken chokoladekage-opskrift du hentyder til, da der jo både ligger den med burbon og også “Katrines lette chokoladekage”…???:-)

    Endnu engang tak for en fed side!

    Vh Peter Albrechtsen

  10. Vibeke says:

    Hej Peter

    Jeg brugte Katrines den lette – til den kage du nævner og så en gang imellem tilføjer jeg lidt hakket mørk chokolade, blot for fornøjelsens skyld… hehe

    Venligst

    Vibeke

  11. Peter Albrechtsen says:

    Hej igen Vibeke!

    Sidste spørgsmål! Jeg kan ikke finde portionsangivelse nogle steder på din ellers rigtig gode hjemmeside. Hvor meget skal man bruge af hver komponent hvis man skal lave en bryllupskage til 100 personer af Katrines lette chokoladekage, Italien buttercreme og hindbær mousse?

    Endnu engang, tak for hjælpen.

    Vh Peter

  12. Sidsel Rasmussen says:

    hej Vibeke

    jeg er en pige på 14 år der snart skal konfirmeres, og jeg er blevet helt forelsket i den kage du har lavet. og jeg vil gerne lave den til min konfirmation jeg er meget kreativ og jeg for min mor til at hjælpe mig :)
    hvordan for du lagt den flotte bibel ovenpå kagen? :)

    kh Sidsel

  13. Vibeke says:

    Hej Sidsel

    Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår dit spørgsmål korrekt. Selve bibelen er modeleret i sugarpaste og derefter malet med pastafarver. For at få den til at blive liggende på kagen er den penslet på undersiden med en smule tyloselim, så den ikke glider rundt på kagen.

    Du er velkommen til at spørge igen, hvis jeg har fået helt galt fat i dit spørsmål:-)

    Knus
    Vibeke

  14. Sidsel Rasmussen says:

    Hej Vibeke

    Min mor og jeg har fået lavet en kage. det er første gang, vi syntes selv den er flot! :)
    jeg vil gerne vise dig den ved at sende et billede, så du kunne sige hvad du synes om den.
    men hvad skal jeg sende billedet til? :)

  15. Vibeke says:

    Hej Sidsel

    jamen jeg vil da rigtig gerne se Jeres første kreation. I er velkomne til at sende mig et billede på kontakt@kagevibsen.dk

    Venligst

    Vibeke

  16. stine says:

    hej :-)

    mega flot hjemmeside og nogle rigtige flotte kager..
    jeg har lidt et problem jeg skal lave en kage til min søns 2års fødselsdag den 29/11. og på den kage ville jeg gerne lave en bil men kan ikke finde ud af det jeg ville blive glad for hvis du kunne hjælpe mig med at gør min søns kage rigtig flot..

    hilsen stine på 22

  17. Vibeke says:

    Hej Stine

    JAmen selvfølgelig vil jeg hjælpe så godt som jeg kan. Er det din første kage af den her slags???
    Hvis du aldrig har forsøgt at lave figurkager før eller for den sags skyld overtrukne kager med fyld før, så ville jeg nok ikke starte med en kage som lignede en bil, og slet ikke til en 2 års fødselsdag. I stedet ville jeg nok vælge en alm. rund eller firkantet kage, men så til gengæld lave noget pynt ovenpå med biler, som jeg modelerede op i sugarpaste. Enten en større bil, eller alternativt en fed væddeløbsbane med biler ovenpå….
    Den slags kager er simpelthen nemmere at få rigtig pæne, hvis man ikke har forsøgt sig med sådanne kager før – og resultatet er mindst lige så fedt som en figurkage…

    Hvis du ikke bryder dig om den løsning kan du jo også købe en 3d-form som netop er formet som en bil og simpelthen bage kagen deri, så er formen på kagen klar og det er så kun overtrækket der kan drille:-)

    Men du er velkommen til at skrive hvis du har nogen spørgsmål.

    Venligst

    Vibeke

  18. Michella says:

    Rigtig flot side og super pæne kager.
    jeg tænkte på hvordan du har lavet den Brystkage med blå bluse.
    Kunne rigtig godt tænke mig at lave den…
    Mvh Michella

  19. Vibeke says:

    Tusind tak Michella, det er sødt af dig at sige:-)

    Brystkagen med den blå bluse er lavet ud af en hjerteformet kage, hvor jeg har formet to bryster i kage og sat ovenpå.. Selve bryst formen kan laves ved at lægge kagebunde i en passende størrelse skol, lag på lag med fyld og så sætte på køl, til det hele har sat sig. Så kan man forsigtigt fjerne “brystet” fra skålen et voila..
    Derefter er hele molevitten selvfølgelig smurt op med en god smørcreme, for at glatte evt. grimme buler ud og overtrukket med sugarpaste, som er indfarvet med “paprika/flesh” pastafarve fra Sugarflair. Blusen er ligeledes lavet i sugarpaste, som jeg har sprayet med wiltons “edible Pearl Spray” i blå. ovenstående ting kan bla. købes i specialkøbmanden og på http://www.minkage.dk som er to fine hjemmeside med kageremedier…

    Held og lykke og god kagebagning.

  20. Heidi says:

    Hej
    Super flotte kager du har lavet.
    Hvor stor er den kage i dirmeter og til hvor mange pers?
    Hilsen Heidi

  21. Vibeke says:

    Kære Heidi

    vil rigtig gerne svare dig, men jeg kan ikke se hvilken kage du hentyder til??? Kunne du evt. beskrive den?

    Venligst

    Vibeke

  22. Elisabeth says:

    Hej
    JEg tænkte på hvor mange personer er denne kage til? og hvad med de andre dåbskager du har lavet hvor personer er de til+

  23. Vibeke says:

    Hej Elisabeth

    Jeg vil rigtig gerne svare dig, men jeg kan desværre ikke se nøjagtig hvilken kage du hentyder til, men hvis du kunne skrive hvilken af dåbskagerne du mener, så skal jeg gerne skrive hvor mange den var beregnet til:-)
    men generelt så er de to-etages dåbskager i drengefarverne beregnet til hhv. 40 og 55 ps. Men den to-etages pigekage er beregnet til ca. 35 mener jeg.

  24. Tanja says:

    Hej Vibeke… Din bamse i 3D kageform, hvordan får du den hel ud af formen, har lige forsøgt mig med den, med drømmekagedej, det blev ikke særligt vellykket… Formen smurte jeg med smør og mel… Eller er det dejen der skal være en anden ?Har en ide til min datters dåbskage, men kræver jo lidt en HEL bamse ;-) Mvh Tanja… Rigtig flotte kager…

  25. Vibeke says:

    Hej Tanja

    Bamsen kan godt være lidt tricky – jeg smører og meler også formen inde jeg hælder dej i. Men derudover bruger jeg en sandkage-dej – den opskrift jeg har skrevet ned herinde som pund-til-pund kagen. Den er mere fast i det når den er bagt, og dermed går den ikke så nemt i stykker.
    Jeg bruger i øvrigt sprayfedt, når jeg smører mine forme, og ikke smør – ved ikke om det har noget at skulle have tak.
    Tak for rosen til mine kager og held og lykke:-)

    Venligst

    Vibeke

  26. Gitte says:

    Hej Vibeke

    Jeg er faldet for Gustavs dåbskage og vil meget gerne vide hvor stor en form du har brugt.
    Rigtig flotte kager du laver :-)

    MVH
    Gitte

  27. Vibeke says:

    Hej Gitte.

    Tak for de pæne ord. Gustavs kage er ca. 35 cm x 25 cm. og så er den ca. 8 cm. høj. Jeg har brugt en firkantet udtræksform til kagen, og der var til godt 30 pæne kuverter.

    venligst

    Vibeke

  28. thildemaria says:

    Hej Vibeke :)

    Jeg skal lave nogle kager der forestiller bryster, til min lillebrors svendegilde……… for at gøre det nemt, har jeg tænkt mig at lave dem så det kun er bryster med bh – altså så de ikke sidder fast på et hjerte eller lignende.
    Hvilken størrelse form, plejer du at bruge til brysterne?
    Og hvor mange personer er der så til?
    Hvor stor mængde sugarpaste går der til de to bryster?
    Hvilken slags farve er nemmest at have med at gøre?
    Hvilken farve skal jeg bruge for at få alm. hudfarvet og mulat-farvet?

    Skønt at du deler dine flotte billeder, opskrifter og erfaring – tusind tak for det :D

    mvh. Thilde

  29. Vibeke says:

    Hej Thilde

    Tak for dine pæne ord – det varmer:-)

    når jeg har lavet bryst-kager, så har selve kagen faktisk været kagen under brysterne – altså hjertet som du selv skriver, og selve brysterne har så været udover, ofte lavet i hjemmelavet romkugledej. Størrelsen er derfor ikke så stor – jeg bruger oftest den mindste slikskål jeg overhovedet har, den kan lige nøjagtig rumme et alm. drikkeglas vand, ca. 2½ dl. altså. Så derfor er det jo ikke mere kage end til 4 mennesker, når man så blot laver 2 stk bryster uden kage under. MEN det betyder jo ikke at det ikke kan lade sig gøre at lave det sådan som du beskriver, så skal du bare vælge nogle større skåle..:-)

    Mængden af sugarpaste kommer dernæst helt an på størrelsen af brysterne, så den er lidt svær for mig at svare på, når jeg ikke lige ved hvad størrelse du ender på her. Det kommer jo an på hvor mange mennesker brysterne skal være til.

    Farven er nemmere til gengæld.
    Når jeg indfarver hudfarve, så bruger jeg to farver, som jeg blander – “chestnut” fra SQUIRES og “paprika/flesh” fra SUGARFLAIR. Og jeg bruger uendelig lidt af begge dele. I en snæver vending kunne man godt nøjes med den fra Sugarflair, men jeg synes farven bliver mere realistisk ved at blande de to. – det giver den bedste hudfarve. Og skal man så over en et mørkere mulat-hudfarve, så ville jeg tilføje den mindste anelse “dark Brown” fra Sugarflair ad gangen til jeg havde den rigtige tone.
    Alle farverne jeg taler om er naturligvis pastafarver, som er det eneste rigtige at bruge når du indfarver sugarpaste/fondant. De er meget kraftige og derfor bruges meget lidt ad gangen. jeg bruger altid en ren tandstikker til at dosere farve til indfarvning – mere skal der ofte ikke til.
    Mht. til mærker, så er det ligesom religion, hvilke mærker man er til. Personligt foretrækker jeg Sugarflair og Squires – men har dog også hørt rigtig meget godt om Americolor, som flere jeg kender sværger til. Jeg er ikke personligt den store fan af Wiltons pastafarver, men igen det er en smagssag – og nogle gange skal man prøve sig frem til man finder noget der passer ens temperament.

    Håber du fik svar på nogle af dine spørgsmål, ellers er du velkommen til at vende tilbage.

    Held og lykke med bageriet.

    Vibeke

  30. thildemaria says:

    Hej igen Vibeke :)

    Jeg kommer til at skulle bruge en springform på 24 cm i diameter, til brysterne…. selve kagen bliver formentlig en chokolade kage, men da der jo skal være noget ovenpå kagerne, så de får den rigtige brystform, vil jeg høre om du har en idé til hvad jeg skal komme ovenpå, hvis det ikke skal være romkugledej ?

    Har du et bud på hvor meget fondant jeg skal bruge til brysterne, når de har den størrelse?

    Og sidst men ikke mindst, så vil jeg høre om du kender til en god opskrift på småkager, der er rimelig tynde og “glatte” i overfladen?
    Jeg skal nemlig også lave nogle småkager formet som bryster og bagdel, der bliver dekoreret så de har bh, trusser og g-string på…… Jeg sender et billede til din mail, så du kan se hvad mener – det er nemlig et tilfældigt billede jeg fandt på nettet og der stod ikke en opskrift.

    Hilsen Thilde

  31. Vibeke says:

    Hej igen Thilde

    Er ikke helt sikker på at jeg forstår dig korrekt – men ellers må du sige til:-). Er din plan blot at lave to kolo-enorme bryster, ligesom to store hvælvede kager ved siden af hinanden, eller planlægger du at lave en rund kage på 24 cm. i diameter med brysterne ovenpå???

    Hvis planen er to store bryster, så ville jeg simpelthen lave 2-3 kager, og flække disse, hvorefter jeg ville lægge dem omvendt sammen i en plastikforet margretheskål af den rette størrelse, sætte dem på køl og derefter vende dem ud på et cakeboard ved siden af hinanden og smøre dem op og overtrække dem. På den måde er hele brysten en fyldt kage i lag, men med den rette form. Samme fremgangsmåde har jeg brugt på dino-kagen som du kan se under mit kagegalleri, under børnekager.

    Der går rimelig meget fondant til – jeg ville nok minimum indfarve 2 kg. fondant for at være på den sikre side.

    Mht. til småkager, så vil jeg bruge en helt enkelt sukker-kage opskrift, og jeg skal gerne sætte den opskrift ind som jeg normalt benytter, under opskrifter.

    Venligst

    Vibeke

  32. thildemaria says:

    Tusind, tusind tak for hjælpen Vibeke, jeg fik lavet et par meget store bryster til hans svendegilde og det vakte JUBEL hos både lillebror og alle hans drengevenner…. Det tog godt nok laaang tid at indfarve fordanten, rulle den ud og pynte kagen, men det var dét værd :D

  33. Vibeke says:

    Hej Igen Thilde
    Jamen velbekomme – er kun glad for at du kunne bruge det jeg fik lavet nogle sikkert super flotte kager. Vil meget gerne se et billede af dine kager, hvis du har mod på at sende mig et billede på Kontakt@kagevibsen.dk ?
    Men ja – det tager en god del tid at indfarve fondant og rulle det ud, når det er i de store mængder:-)

    Venligst

    Vibeke

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.