Lidt om mig og mine kager

Hej, jeg hedder Vibeke.

Jeg bor i det østsjællandske med min mand og 2 dejlige børn, en pige fra 2003 og en dreng fra 2007.

Jeg begyndte så småt at lave og dekorere kager ultimo 2007, og er siden blevet fuldstændig bidt af det! Det er en fantastisk hyggelig hobby med mange kreative elementer, der kombinerer både smagssansen og synssansen på allerbedste vis.

Jeg synes det er supervigtigt at en kage ikke alene smager godt, men også ser flot og lækker ud – det er jo halvdelen af fryden når kagen kommer på bordet; nemlig at kunne beundrer den inden man sætter tænderne i den! Derfor bruger jeg meget tid på at pynte mine kager – eller i hvert fald så meget tid som mine børn giver mig :-) Men jeg bruger også meget tid på at finde nye opskrifter, både på lækre kagebunde, men også på fyld som chokoladecremer, frugtmousser for bare at nævne nogle få.

Det tog ikke lang tid at for smag (!) for denne hobby, men at udvikle sig og blive bedre dét tager tid og jeg nyder hvert sekund. Og jeg nyder de udfordringer som familie og venner kan finde på at give mig, når der skal kage på bordet!

Under min rejse i kageuniverset har jeg mødt mange andre kreative piger, som er lige så bidt af kager som jeg. De har været og er stadig en stor inspirationskilde og nu er jeg klar til at følge i deres fodspor og kaste mig ud i at lave en blog om mine kager.

Håber I vil tage godt imod den – og I må meget gerne kommentere undervejs, eller blot smide en hilsen :-) Hvis I har spørgsmål er i også velkommen til at skrive til mig på kontakt@kagevibsen.dk, så vil jeg forsøge at svare efter bedste evne.

Posted by Vibeke in
  1. Hej Vibeke…

    Dejlig hobby du har og så vil dele med os andre, specielt vanilie sandkagen som jeg bare ikke har kunne finde opskrifter på, da jeg i sin tid smagte den hos en veninde for over 26 år siden, jeg har ledt og ledt eft den opskrift og så leder jeg her på denne dejlige forum og finder lige den jeg smagte for over 26 år siden….
    Så nu bager jeg den i dag for første gang og håber den snager ligeså godt som dengang, det tror jeg nu den gør…!

    Jeg har selv nogen opskrifter du skal prøve, som jeg sender til dig, hvis du er interesserede? det er gamle fra min oldemors tid, jeg bager også selv alle mulige kager….min oldemor er fra sicilien og de opskrifter jeg har smager bare MUMS..

    Jeg har gemt din side og vender tilbage til dig, bor selv i præstø….så det jo ikke så langt fra dig, så har du mod er du velkommen til at smage ind i mellem… smiler

    Knus og kram Birgit Matthiesen

  2. Vibeke says:

    Hej Birgit

    Tak for din søde hilsen. Jeg er glad for at du har fundet nogle opskrifter som du kan bruge og sandkagen er bare nem og smager skønt, og så er det én af de kager som bare ALDRIG mislykkes…., hvilket også er skønt:-)

    Du er meget velkommen til at sende nogle opskrifter denne vej, dem vil jeg glæde mig til at afprøve.

    KNUS

    Vibeke

  3. Helene L Pedersen says:

    Hej Vibeke

    Kanon flotte kager du laver..
    Og takker meget for at du vil dele disse sider med andre kageelskere:-)
    Har et par spørgsmål til dig, som jeg håber du vil hjælpe med, da jeg selv skal igang med en bryllupskage..
    Hvilken en af dine opskrifter : Lagkagebundene – vanilliesandkagen har du bedst erfaring med til bryllupskage. Og hvordan passer opskriften til en bradpandestr.
    Venlig hilsen
    Helene

  4. Vibeke says:

    Hej Helene

    Tak for de pæne ord om mine kager:-)

    Jeg synes selv at vanillesandkagen er både nem at lave/arbejde med/flække osv, samtidig med at den giver en lækker grundsmag til næsten enhver fyld-sammensætning. Så det er den jeg helt klart vil foretrække.
    Den opskrift der er her på siden kan bruges til en rund form med en diameter på 20-23 cm, og derfor ville jeg nok doble opskriften til en bradepande – men det kommer jo igen an på størrelsen af bradepanden…
    Hvis du er usikker på om det er nok at fordoble den, kan du jo altid tredoble portionen, og så have nogle muffinsforme stående klar, hvis du får noget i overskud – det er jeg sikker på at du og familien vil nyde om aftenen:-)

    God fornøjelse.

    Vibeke

  5. Helene L Pedersen says:

    Rigtig mange tak for hjælpen.. :-)

    Så har jeg noget at gå ud fra..

    Venlig Hilsen
    Helene

  6. sanne says:

    hej vibeke…
    så fik jeg endelig taget mig sammen og meldt mig på… synes dine kager er rigtig flotte, jeg er meget imponeret.. jeg ville spørge dig til råds om et problem jeg har når jeg lægger fondant på mine kager, jeg kan ikke få det til at sidde pænt ned af siderne og kanterne… det folder og bliver ikke glat.. hvad gør jeg forkert? og hvordan ruller du ud og måler op til det?

    hilsen sanne

  7. Vibeke says:

    Hej Sanne

    Når jeg overtrækker en kage, så sørger jeg selvfølgelig først og fremmest for at overtrækket, hvadenten det er fondant, sugarpaste eller marcipan, er stort nok til at dække både overfladen og siderne af kagen. Den nemme måde at gøre dette er simpelthen at måle siderne, samt fladens bredde med en linial (dvs: 2 x sider + kagens bredde), og så tjekke efter når man man ruller overtrækket ud…
    Normalt så klare jeg det dog på øjemål – men det er jo en smagssag:-)

    Med hensyn til at sørge for at fondanten kommer til at lægge pænt ind til siderne uden at skabe foder, så er tricket ikke er udrulle overtrækket alt for tyndt. Selv ruller jeg det til ca. 3 mm. tykkelse. Dette gør at man har mulighed for at strække den en smule og det er mere smidigt at arbejde med. Når man så starter med at lægger overtrækket over kagen, skal man sørge for at det bliver lagt lige på kagen. og så glatter man siderne ind med håndfladerne, startende oppefra og langsomt ned af siden på kagen. Hver gang der begynder at komme en fold, trækker du forsigtigt fondanten fra kagen og ligesom breder den ud og glatter den ind mod kagen igen og sådan fortsætter du ned af kagen.

    Tricket er ikke at forhindre at der kommer folder – tricket er at få folderne til først at lægge sig når du er kommet “forbi” bunden af kagen:-) Og så er det ellers at følge det gamle ordsprog…. “øvelse gør mester” – det bliver nemlig bare lettere med tiden.

    Men vil prøve om ikke jeg kan lægge ind lille film ind med hvordan jeg gør det…

    God fornøjelse

    Vibeke

  8. sanne says:

    hej vibeke… tak for det hurtige svar, det er bare rigtig dejligt… jamen så vil jeg prøve at gøre sådan, så kan det være at det går meget bedre næste gang… men jeg synes godt nok det er svært at bedømme hvor meget fondant man skal rulle ud når det er store kager. men øvelse gør mester, det har du helt ret i… tak for hjælpen…

    sanne

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.