Hvor meget kage???

Når jeg beregner hvor meget kage der skal bruges til en given lejlighed og hvor store kagerne skal være så bruger jeg nedenstående skema. Håber I kan få lidt fornøjelse af det også:-)

Str.\form

Firkantet

Rund

Hexagon

Blomst

Hjerte

5″ / 12,5 cm

8 ps

8 ps

 

 

 

6″ / 15 cm

12 ps

12 ps

6 ps

6  ps

8 ps

7″ / 17,5 cm

16 ps

16 ps

 

 

 

8″ / 20 cm

20 ps

20 ps

 

 

18 ps

9″ / 22,5 cm

22 ps

22 ps

15 ps

15 ps

20 ps

10″ / 25 cm

25 ps

25 ps

 

 

24 ps

11″ / 27,5 cm

30 ps

30 ps

 

 

 

12″ / 30 cm

35 ps

35 ps

35 ps

35 ps

32 ps

13″ / 32,5 cm

40 ps

40 ps

 

 

 

14″ / 35 cm

45 ps

45 ps

 

 

45 ps

15″ / 37,5 cm

50 ps

50 ps

45 ps

45 ps.

50 ps

Posted by Vibeke in
  1. Tina says:

    Hej JEg har et spørgsmål.

    skal lage en stor kage til ca 40 personer.

    og der står den skal være 32,5 cm men hvis den er firkantet hvad skal den være på den anden led hvis du forstår ( 32,5 x ? )

    mange tak for en kanon hjemmeside.

    mvh. TIna

  2. Tina says:

    Samt vil jeg høre hvor meget/ hvor mange personer din opskrift på Limemousse er til ca.

  3. Vibeke says:

    Hej Tina

    Ovenstående skemaer baserer sig på kvadratiske kager, dvs. kagen skal være 32,5 x 32,5 cm. Hvis den altså er ca. 7-8 cm. høj inklusive to lag fyld. (Fyldte kager rækker nemlig til flere mennesker end alm. kager uden fyld).
    Hvis du har en form der er 35 x 35 cm, så ville jeg bruge den, så jeg slap for at måle og skære til for at få det nøjagtige mål…
    Limemousse-opskriften er ikke beregnet til portioner, men i stedet til at bruge i kager, derfor svarer opskriften ca. til hvad svarer til 2 x 2lag i runde kager på ca. 22-25 cm i diameter. Derfor vil der også være nok i en enkelt portion til to lag i en firkantet kage som nævnt ovenfor.

    Venligst

    Vibeke

  4. Tina says:

    tusin tak for dit grundige svar.

    mvh Tina- som bevæger sig ind i kage universet. :-)

  5. Tina says:

    Hej Vibeke.

    nu har jeg testet din lime opskrift og den de bedste lagkage bunde. og mums det smagte godt, så nu kommer den store dag på lørdag hvor jeg skal lave en kage til 45 mennesker.
    Og tænkte om du lige kan svare på om de ” de bedste lagkage bunde” kan fryses? da jeg gerne vil være i god tid. (kagen kommer til at bestå af en mørk chkolade fyld, lime fyld og marcipan overtræk.

    Tusin tak for em inspirende kage side

  6. Vibeke says:

    Hej Tina

    Ja det smager bare kanon-godt….

    Og ja du kan sagtens fryse bundene, blot husk at tage dem op og tø dem langsomt op ca. 1 døgn før du skal bruge dem!

    Held og lykke.

    Vibeke

  7. Rikke Rousseau says:

    hejsa. jeg har købt en 3D bil form, men er ikke klar over hvor meget kage der skal i så det passer til formen….. håber du kan / vil hjælpe.

    Rikke

  8. Vibeke says:

    Hej Rikke

    Nu kender jeg jo desværre ikke størrelsen på lige nøjagtig den form du har købt, men et godt tip er at bruge et deciliter-mål til at fylde formen med vand – på den måde kan du se hvor meget den kan rumme. Og så regn med at der skal være ca. 4 cm. fra kanten, når man hælder dej i formen for at give plads til at kagen kan hæve.

    Jeg har selv brugt en 3D-traktorform en enkelt gang og der mener jeg at jeg brugte en alm. pund-til-pund kage-opskrift med 800 g. margarine – 800 gram sukker – 8 æg – 800 gram mel – 2 tsk vanillesukker…. og det passede fint…
    Men de har jo nok ikke samme størrelse.

    Men prøv dig frem. Hvis du f.eks. starter med en pund-til-pund kage til formen, kan du altid lave lidt mere of toppe op med inden du bager den, hvis du synes det ser ud af for lidt.

    Held og lykke:-)

  9. camilla francois says:

    hejsa

    Skal til at lave en kage til min datters dåb.. Det bliver en rund kage.. Vi bliver ca 30- 35 mennesker.. Så jeg vil lave en der har størrelsen Ø 32.. Men mit spørsgmål er så..

    Hvis jeg dobler din opskrift op på lyse bunde om det vil være nok?? Der skal være 3 bunde

    Jeg skal have to forskellige slags mousse i kagen..

    Hvor meget skal jeg bruge? Ud fra dine opskrifter på fyld?

    Håber du kan hjælpe, det er første gang jeg skal lave en kage med fondant osv.. så håber det bliver godt..

  10. Vibeke says:

    Hej Camilla

    Nu ved jeg ikke om det er opskriften på lagkagebunde du kigger på eller om det er sandkageopskriften du kigger på – begge ville være gode til at flække til kage bunde, men dog vil sandkagebundene være de nemmeste at håndtere, når nu det er første gang…

    Med sandkageopskriften ville jeg bruge grundtallet 8 – dvs. 800 gram sukker, 800 gram margarine, 8 æg osv.
    Med lagkagebund-opskriften ville jeg gange med 2½:-)

    De mousse-opskrifter rækker til ca. 2 lag i en 20 cm. rund kage. Hvilket vil sige en smule mere end det du skal bruge på 1 lag til en 30 cm. kage. Så jeg ville lave 1 portion af hver opskrift, som de er beskrevet, og evt. fryse resterne ned i en tætlukket plastikbøtte eller frysepose. For det passer meget godt i mængderne.

    Du skal også overveje at lave en smørcreme til at smøre kagen op med inden du overtrækker kagen, således at fyldet ikke smelter fondanten ved direkte kontakt. Det vil også hjælpe dig til at få en mere jævn og glat kage i sidste ende…

    Jeg har i øvrigt planer om snart at lægge en lille billed-tutorial ud her på min blog, hvor man kan se processen med at lægge en kage sammen med fyld, trin-for-trin. Nu ved jeg ikke hvornår du skal lave kagen til dåben – men håber den kommende tutorial kan hjælpe.

    Ps. hvis du har tid til det, ville det hjælpe dig gevaldigt om du lavede en forsøgskage inden den egentlige kage, således at du har lidt ide om hvor lang tid det tager om hvordan du ivørigt griber det an.

    Held og lykke:-)

  11. camilla francois says:

    Hej Vibeke

    Mange tak for din tilbage melding ;o)

    Jeg har så lavet en prøve kage som du foreslog og hvor blev den bare fin. Bedre end forventet. Det blev en grøn kage med hvide marguritter, bier, mariehøns og en sød hvid kanin med en rød rose i favnen på toppe..

    Så nu skal jeg igang med dåbskagen til i weekenden.. Hvor er jeg spændt på hvordan den bliver. Det er jo en noget større kage.

    Mange tak for dine super gode råd samt en enorm god hjemmeside med så smukke kager.

    MVH Camilla

  12. Vibeke says:

    Hej igen Camilla

    Jamen det var da super skønt at din kage blev endnu bedre end forventet – det er en skøn fornemmelse og jeg ønsker dig alt godt når du laver selve dåbskagen til din datter:-)

    Og tak for rosen – det varmer jo skønt i en kold tid.

    Knus

    Vibeke

  13. Nina says:

    Hejsa Vibekke
    Jeg er ny her på siden og i kagefadet, men skal igang med projekt bryllupskage :)
    Jeg har søgt på nettet, men har svært ved at finde de firkantede plader i de små størrelser – jeg kan kun finde ned til 20×20 cm. Har du et tip til, hvor man kan købe de størrelser du beskriver? – også de små?

    På forhånd tak,
    Mvh Nina

  14. Vibeke says:

    Hej Nina

    velkommen til det meget vanedannende kagebageri:-)

    Når du skriver plader – mener du så cakeboards (de tykke plader til at sætte kagen på) eller mener du cakecards (som er max. 3 mm. tykke?) men stadig hårde. Eller mener du de tyndere glittede pap/kartonplader, som er gode til at bruge imellem stakkede kager, som fast underlag ml. hver enkelt kage?

    Hvis det du ønsker er et fast underlag ml. hver kage på en etage-kage, så er de runde, glittede papcirkler rigeligt. De kan fåes hos bla. http://www.Specialkøbmanden.dk og hos http://www.dinkage.dk – de er ofte enten guld eller sølvfarvede. Og de kan siompelthen klippes til i den ønskede størrelse, det gør jeg. Det kan de andre to slags desværre ikke, men jeg har dog set disse helt ned til 10 x 10 cm. hos bla. specialkøbmanden, samt hos Agneta i Sverige hos http://www.tartdecor.se.

    Venligst

    Vibeke

  15. Nastasia says:

    Kære Vibeke.

    Hvor er jeg glad for at falde over din blog, du gær det mere tilgængeligt at gå i gang med mit projekt dårskage. Jeg vil høre dig hvad du tænker om følgende sammensætning. Kagen er til 45 pers.

    Jeg har en firkanter 30×40 form, dog ikke springform.

    Jeg forestiller mig at jeg kan bage lagkagebunde af din opskrift, dele dem og fryse dem ned. Men bliver smagen ringere af nedfrys?

    1. lag: Jeg vil helst lave rabarber-fyld, da jeg elsker rabarber, men det er muligvis ikke til at skaffe på denne årstid. Ellers kan man vel lave din opskrift på udelukkende jordbær?? Er den nem at arbejde med?

    2. Lag: chokolade ganache af mælkechokolade. Det har jeg lavet før.

    En neutral smørcreme til at “afslutte” kagen med.

    Hvordan lyder denne smagskombination? Har du en anden smagskombination du foretrækker?

    Hvor lang tid kan jeg lave fyldet i forvejen?

    Og hvor lang tid kan jeg samle kagen i forvejen?

    Da jeg gerne vil begive mig ud i en 50% fondant 50% marcipan pyntet kage vil jeg gerne samle og pynte kagen dagen inden dåben.

  16. Nastasia says:

    Hovsa.
    Det var mange spørgsmål, jeg håber det er til at finde rundt i. Takker mange gange for en herlig blog, der giver mig selvtillid, håb og tro på, at også jeg kan bage en smuk lagkage til min datters dåb.

    Bekymrede hilsner fra Nastasia.

  17. Vibeke says:

    Hej Nastasia

    Er super glad for at høre at du kan bruge mine små skriblerier her på bloggen til noget godt = kage:-)

    Vil forsøge at svare på dine spørgsmål, efter bedste evne. Før det første kan du sagtens fryse dine kagebunde ned, det bliver de absolkut ikke dårligere af – og nogle gange bliver d endda nemmere at arbejde med efterfølgende…

    Min rabarber-opskrift kan sagtens bruges kun med jordbær i stedet – og ja, den er super nem at arbejde med, så længe man følger opskriften og ikke bliver utålmodig, når massen skal køle ned.

    Dine smagskombination lyder super lækker og den ville jeg da gerne have en bid af;-) Og ja, selvfølgelig har jeg andre mulige løsninger, men jeg synes faktisk du skal blive ved dine og så kan det ikke gå galt.

    I teorien kan du lave fyldet lang tid i forvejen og fryse ned, og så blot tø op dagen forinden du skal fylde kagen – men ellers laver man fyldet dagen før det skal puttes i kagen, så det kan nå at stivne op (sætte sig med husblasen) inden brug, så det ikke er for flydende.
    Og jeg ville helt klart sørge for at samle kagen og smører den op dagen før brug som det seneste, og så pynte den senere samme dag. Således at du ikke skal tænke på dagen på selve festdagen.

    Mine kage-tidsplaner (som i øvrigt altid ender med at skride en smule, da det altid tager længere tid at pynte kagen en man regner med!) ser sådan ud, hvis der skal være kage til f.eks. om lørdagen.
    Onsdag: Bundene bages. Og fyldet laves og lægges på køl.
    Torsdag: Kagen lægges sammen og sættes på køl. Senere på dagen kan den smøres op.
    fredag: kagen overtrækkes og pyntes.
    lørdag: spis:-)

    Og sidste spørgsmål: ja du kan sagtens blande marcipan og fondant, som du nævner så får du egenskaberne fra fondanten og smagen fra marcipanen… MUMS.

    Og selvfølgelig kan du lave en smuk kage til din datters dåb, og hvis du har lyst til at vise mig et billede, så ville jeg elske det:-)
    Husk i øvrigt at evt. pynt du skal lave til kagen, hvis du vælger at lave det i fondant, sagtens kan alves flere uger i forvejen. Blot du opbevarer det i en tørt i en lufttæt beholder:-) Det gør også tidsplanen mindre presset.

    Held og lykke.

    Vibeke

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.