Hvem er jeg?

117715841_611836866360020_8843681632905458263_n

Jeg hedder Vibeke.


Jeg bor i det østsjællandske med min mand og 2 dejlige børn, en pige fra 2003 og en dreng fra 2007. Jeg er uddannet Mag.art. i Forhistorisk Arkæologi og arbejder til dagligt som museumsinspektør – men det er jo slet ikke det, som denne side handler om.

Kagevibsen handler nemlig om min hobby – kager! Jeg har altid godt kunne lide at bage (og spise) kager, og har bagt til både hverdag og fest siden jeg var barn. Men i 2007 blev jeg for alvor bidt at kage bageriet og ikke mindst at dekorere kagerne efter alle kunstens regler! Det er en fantastisk hyggelig hobby med mange kreative elementer, der kombinerer både smagssansen og synssansen på allerbedste vis.

At en kage ikke alene smager godt, men og ser flot og lækker ud er, for mig, halvdelen af glæden og fryden når kagen bliver sat på bordet. At have muligheden og lysten til at beundre kagen, og dermed glæde sig til den endnu mere, inden man sætter tænderne i det søde bagværk. Det svarer lidt til, hvordan duften af nybagte boller får ens tænder til at løbe i vand, inden man overhovedet har sat sig til bords. Derfor elsker jeg at bruge tid og energi på at pynte mine kager – eller i hvert fald så meget tid jeg nu kan finde, for ligesom alle andre mødre og arbejdende voksne, så er det jo ikke altid man har super meget tid til overs – men så må man finde de små tidslommer man kan – og det gør jeg også.

Undervejs har jeg også brugt og bruger stadig en del tid på at finde nye opskrifter, både på lækre kagebunde, men også på fyld som chokoladecremer, frugtmousser for bare at nævne nogle få. En stor del af disse opskrifter forsøger jeg at smide herind på siden, men mine små kommentarer og tips, så andre også kan få glæde af dem.

Det tog ikke lang tid at for smag (!) for denne hobby, men at udvikle sig og blive bedre dét tager tid og jeg lærer hele tiden, laver fejl og retter til, og jeg nyder hvert sekund. Og jeg nyder de udfordringer som familie og venner kan finde på at give mig, når der skal kage på bordet! Under min rejse i kageuniverset har jeg mødt mange andre kreative piger, som er lige så bidt af kager som jeg. De har været og er stadig en stor inspirationskilde!

Håber I finder jer godt til rette her på Kagevibsen.dk – og at i kan bruge den til inspiration. Skriv gerne en hilsen eller kommentar undervejs, og hvis I har spørgsmål, så send dem afsted, og jeg vil forsøge at svare efter bedste evne.