Sandkage

15. august 2020

Nem og hurtig svampet sandkage.

Dette skal du bruge:
– 1,5 deciliter hvedemel
– 1,5 deciliter sukker
– 100 g smør meget blødt
– 2 æg
– 1 tsk bagepulver
– 1 tsk vaniljesukker
– 1 tsk citronsaft
– Et lille nip salt
– Evt. en spiseskefuld kakao

Sådan gør du:
Pisk sukker og det meget bløde smør sammen med et piskeris.
Derefter piskes æggene i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig. Men pisk ikke for længe.
Kom så resten af ingredienserne i skålen, og pisk det igennem. Igen skal du ikke piske mere end nødvendigt.
Hvis du vil lave en marmorkage, tager du en en tredjedel af dejen fra i en anden skål, og rører den med en spiseskefuld kakao.

Smør en form med smør, og drys derefter sukker på kanterne.
Kom lidt af dejen i formen, dernæst kakao-dejen, og til sidst resten af dejen. Laver du din sandkage uden kakao, kommer du selvfølgelig bare hele dejen i formen.

Bag din sandkage cirka 40 minutter ved 180 grader, og mærk efter om kagen er nok ved at stikke en kødnål eller andet ned i den. Hvis pinden slipper er kagen færdig, og kan tages ud af ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Next Post

Abrikostærte

lør aug 15 , 2020
Abrikostærten kan laves på få minutter – en helt genial kage at bage hvis du har lidt frisk frugt eller friske bær på lager. Du behøver ikke bruge abrikos, men al anden frugt eller andre bær kan sagtens bruges.

Måske, du også kan lide disse opskrifter